CERPATUM » Gradul de noutate al infrastructurii


Gradul de noutate al infrastructurii este dat în primul rând de utilizarea unui echipament unic la nivel mondial - Sistemul de prelevare mostre ţesut şi intervenţii de rezecţie tumorală, 4 braţe. Studiile clinice arată că facilităţile oferite de sistemul de prelevare îl ajută pe investigator să obţină rezultate clinice mai bune decât îi permit tehnicile convenţionale deschise sau minim invazive.


De asemenea, sistemul îi oferă cercetătorului o imagine, precizie, dexteritate şi control superioare tehnicilor convenţionale. Cercetătorul are o imagine tridimensională, mărită, a campului de prelevare. În acelaşi timp, tehnologiile de ultimă oră şi tehnica de calcul reduc la scară, filtrează şi transformă continuu mişcările mâinilor prelevatorului în micro-mişcări precise ale instrumentelor.


În al doilea rând, la nivel naţional, nu există o astfel de infrastructură, gândită ca un centru multidisciplinar. Astfel, echipa care va utiliza infrastructura este formată din specialişti din domenii precum ortopedie, chirurgie, gastroenterologie, obstetrică-ginecologie şi altele.


Laboratoarele noi şi tipurile de cercetări avute în vedere
1. laboratorul de diagnosticare
2. laborator prelevare mostre ţesut şi intervenţii de rezecţie tumorală
3. laborator prelevare mostre ţesut şi intervenţii de rezecţie tumorală mio-osteoarticulară
4. laborator sterilizare
5. laborator prelucare dateCERPATUM


Despre

Comunicare

Galerie

Link-uri

Contact
"Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene şi a Guvernului României".
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro